Leasa bil företag

Att leasa bil företag är ett väldigt smidigt och förmånligt sätt att skaffa företagsbilar på. Dessutom finns det massvis med leasing företag som kan hjälpa dig med detta. Men det finns en del saker som man bör vara medveten om, om man funderar på att leasa företagsbilar.I denna guide kommer vi kort att gå igenom dessa, så att du, om du nu i slutändan faktiskt leasar en bil, vet vad det är du ger dig in på:

Du kan dra av momsen på leasingavgiften

Dock inte hela momsen för personbilar, utan endast hälften. Detta gör dock priset för att leasa bil företag något mer förmånligt än vad det vid första anblick kan verka som.

Du kan dra hela leasinghyran mot verksamhetsresultatet

Inte bara 50 %, utan 100 % av leasinghyran är nämligen avdragsgill.

Du tar inte ett lån när du väljer leasing

Du behöver därför inte binda upp något kreditutrymme eller belasta företagets balansräkning, eller punga ut med ett stort initialt belopp, som när du köper bilar.

Man kan ha både fast och rörlig ränta på leasingavtal

Precis som på en del lån. Väljer man rörlig ränta kan räntan ändras månadsvis, vilket förstås innebär en viss risk. Fundera därför noga på vad som fungerar bäst för just er innan du gör ditt val.

Att leasa bilen kan dessutom ofta bli billigare än att köpa bilen på avbetalning

Givetvis beror detta även lite på leasingavtalet du skriver på, vissa av dem är nämligen betydligt mer förmånliga än andra, men det är alltså möjligt att så är fallet.

Det lönar sig att kontakta ett proffs

Proffs på billeasing kan nämligen hjälpa dig klura ut bland annat vilka bilar som lämpar sig bäst för just ditt företag, vilket leasingavtal som är mest förmånligt, och så vidare. Alla dessa detaljer kan dock vara ganska svåra att klura ut på egen hand, så detta är inget vi rekommenderar.

Powered By WordPress | LMS Academic